Yöresel Lezzetler
YÖRESEL YEMEKLER
Aydın mutfağı, zeytinyağlı yemekleri, incir, üzüm, narenciye ürünleri, turunç reçeli ve çipura, kefal, mercan ve barbunya gibi zengin balık çeşitleri ile Türkiye'nin çeşidi bol ve lezzetli mutfakları arasındadır. Yörenin kendine özgü yemeklerinden bazıları; çorbalardan tarhana çorbası, kulak çorbası; yemeklerden acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap saçı,ciğer sote, imambayıldı, keşkek, tandır kebap, yuvarlama (sıkma), paşa böreği, cilav(ayran böreği); salatalardan patlıcan-biber teretoru (turşusu), börülce teretoru, turp otu salatası, semizotu salatası, çingene pilavı; tatlılardan ise irmik helvası, zerde, muhallebi, sütlaç, aşure, lokma, pelvize tatlısı, paşa böreği, yuvarlama, ısırganotu böreği sayılabilir.
TRADITIONAL CUISINE
Aydın cuisine is among the rich and delicious cuisines in Turkey with plenty of fish varieties like sea brim,mullet,bram,red mullet fish,olive oil dishes,figs,grapes,citrus fruits,orange marmalade.Some of the dishes of the region are; tarhana soup ,ear soup,spicy stew dish,fried eggplant,pepper,roasted meat,fresh and dried black- eyed peas ,ivy and asparagus roasting,stuffed vine leaves,chickpea stew,celery with chickpea,artichokes with meat,liver sauteed,fried eggplant strips,keksek,tandoor kebabs,pahsa pastry,the dish made by rounding,cilav(ayran pie),salads such as teretoru salads of eggplant and pepper,teretoru of black –eyed peas,radish salad,purslane salad,gipsy rice,desserts such as semolina halva,turmeric,custard,rice puding,pelvize dessert,Ashura puding ,pahsa pie,pies including netle.