İletişim Hattı

0 256 351 30 06

Sosyal Medya

Ekonomi

İlçenin sanayisi tarıma dayalıdır. Bunlar zeytinyağı fabrikaları, pamuk çırçır fabrikaları, tarım ürünleri mumlama ve paketleme tesisi ve incir işletmeleridir. İlçede yetiştirilen belli başlı ürünler Akdeniz Bölgesi ve Ege Bölgesi'nin özelliklerini taşıyan zeytin, kestane, incir, üzüm, narenciye, pamuk ve çilektir. 

ZEYTİN

Morfolojik Özellikleri : Zeytin boylu bir çalı veya 10 metreye kadar boylanabilen, sık dallı, yayvan tepeli, herdem yeşil yapraklı bir ağaçtır. Geniş, kıvrımlı, yamru yumru bir gövdesi vardır. Ağaç yaşlandıkça, düzgün gri renkli gövde kabuğu giderek çatlar. Ağacın tacı (tepesi), yaklaşık olarak artan boy kadar her sene genişler. Uzun ömürlü bir ağaçdır, yaklaşık 2000 yıl kadar yaşayabilir. Verimli topraklarda taç açık ve asimetrik, verimsiz topraklarda ise daha yoğun ve yuvarlaktır. Sürgünleri gri renkli, dikensiz ve hemen hemen üç köşelidir.

     * Mızraksı, çok kısa saplı, deri gibi sert yaprakları sürgünlere karşılıklı çiftler halinde dizilmiştir. Yaprakları basit, tam kenarlı ve kenarlar alt yüze doğru hafif kıvrıktır. Yaprağın boyu 20-86 mm, genişliği de 5-17 mm’dir. Yaprakların ucunda sivri bir çıkıntı bulunur. Yaprağın üst yüzü koyu gri-yeşil ve tüysüz, alt yüzü mavimsi gümüşi renkte ve beyaz sık ipeksi tüylerle kaplıdır. 

     * Baharın sonlarına doğru yaprakların koltuğunda seyrek salkımlar halinde açan, küçük beyazımsı-sarı renkli, kokulu çiçekleri vardır. Rüzgârların taşıdığı çiçek tozlarıyla döllenen çiçekler etli ve yağlı meyve verir. Meyve önce yeşil, olgunlaştıktan sonra da parlak siyah bir renk alır. Etli meyvenin içinde sert bir çekirdek vardır. Meyvenin etli kısmından ve çekirdeğinden elde edilen "yağı" bakımından çok değerli bir ağaçtır. Aynı zamanda ağacının çok heybetli ve estetik bir görünümü vardır. Odunu çürümeye karşı son derece dayanıklıdır. 

Kullanımı: Zeytinin yaprağında tanen, uçucu yağlar, organik asitler ve rezin bulunur. Yapraklar ve gövde kabuğu % 5 çay (infüzyon) halinde iştah açıcı, idrar söktürücü ve ateş düşürücü olarak kullanılır. Şeker hastalığında kullanım alanı olduğu gibi, tansiyon düzenleyici olarak da bilinir. Dermokozmetik amaçlı kullanılmaktadır. Zeytinyağlı şampuanlar saç dökülmesini engeller, saçın çabuk uzamasını sağlar, lezyonlu saçlı deriyi onarmaya yardımcı olur ve kepek oluşumunu engeller. Zeytinyağlı sıvı sabun, duş jelleri, katı sabun, bebek şampuanları cildi olumsuz dış etkenlere karşı korurlar. Cildi güzelleştirip yaşlanmasını geçiktirerek ciltteki kırışıklık oluşumunu engeller. Zeytin dayanıklılığın sembolüdür. Doğal zeytinyaglı dermokozmetik ürünler cilldimizde kimyasal kalıntılar bırakmadığından dünyada kullanımları giderek artmaktadır. Yüzyıllardır Akdenizlilerin ve Egelilerin sağlık ve güzellik kaynağı olmuştur. Kutsal metinlerde de şifa kaynağı olduğu belirtilmiştir. 

Türkiye'deki Üretimi: Dünya zeytin üretici ülkeleri arasında; ağaç varlığı açısından Türkiye 4'ncü, alan açısından da 6’ncı sırada yer alır. Böylece dünya zeytinyağı üretimine % 8 oranında katkıda bulunur, sofralık zeytin üretiminde de İspanya’dan sonra 2’nci, tüketimde ise 1inci sırada yer alır. Marmara Bölgesi'nin ağaç varlığı açısından Türkiye içindeki payı da % 10 olarak belirlenir. Aydın, Ayvalık, Edremit Körfezi, Gemlik, Yalova gibi yerlerde yoğun olarak bulunur.

     * Zeytin; ayrıca fabrikalarda işlenerek zeytinyağına da dönüştürülür. 

Zeytinciliğin Türkiye Ekonomisindeki Yeri: Türkiye'de zeytin üretimi Ege, Marmara, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yapılmaktadır. Zeytin yetişen 35 ilin dörtte birinde ağaçlar Türkiye ortalamasının altında verime sahiptir.  

Faydaları: Besleyici değeri çok yüksek olan bir besindir. Zeytinde bol miktarda bitkisel protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır. Kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olan zeytin, yaşlanmanın etkilerini de azaltır. Dermokozmetik amaçlı kullanıldığında cilde güzellik verir. Saç dökülmesini engeller, kepeği önler, saçları kuvvetlendirir. Kırışıklıkları giderir. Makyaj kimyasallarının oluşturabileceği olumsuz etkileri azaltır. Cilt hastalıklarının oluşumu önlemeye yardımcı olur.

İNCİR

İncir (Ficus carica), anavatanı doğu Akdeniz ve güneybatı Asya (Türkiye'den Afganistan'a kadar) olan, ağaç ya da ağaççık nitelikli bir bitki türü ve bu türün meyvesidir. 

        * İncir, dutgiller (Moraceae) familyasına dahil olan incir (Ficus) cinsinin içerdiği yaklaşık 800 kadar tür içinde ticari öneme sahip meyve veren tek bitkidir. Dişi ve erkek olarak ağaçları ikiye ayrılır, aynı ağaç üstünde hem dişi hemde erkek nitelikli organlar bulunmaz.Dişi ağaçların meyvesi büyük ve fazladır, erkek ağaçların ise ufak ve az meyvesi bulunmakla meyvesi dişilerininki gibi yenilebilir lezzette de değildir ancak tozlaşma için gereklidir. Genelde tozlaşma için pek çok dişi ağacın yakınına sadece bir tane erkek ağaç dikilir. İncir bitkisinin çiçeklerinde tozlaşma olayı mazı böcekleriyle gerçekleşir. Bu olaya "Kaprifikasyon" denir. 

        * Meyvelerinin besin değeri yüksektir. Meyvelerin bileşimini %30-40 şeker, A,B,C vitaminleri oluşturmaktadır. Meyvelerinden hazırlanan infusyon özellikle çocuklarda kullanılabilen bir müshildir. Yapraklarındaki süt, "incir sütü" olarak bilinir ve halk arasında siğillere karşı kullanılır. Türün taze yaprakları ise, lapa halinde yaralara karşı tedavide halk ilacı olarak kullanılagelmiştir. 

        * 2005 yılı FAO verilerine göre Dünya'da 1.057.000-Ton incir üreilmiş olup, incirin Dünya'daki en büyük üreticisi 280.000 ton ile Türkiye'dir.Bunu 170.000-Ton ile Mısır ve diğer Akdeniz ülkeleri takip etmektedir. Başlıca dış satım ürünümüzdür. Ege bölgesinde tarımda ön planda yer alır. Türkiye'de en fazla Aydın yöresinde yetiştirilir. 

KESTANE  

Morfolojik Özellikleri: Yaprak döken bazen çalı formunda olan orman ağaçlardır. Kabuk çatlaklıdır. Yaprak koltuğunda çıkan tomurcuklarla yalancı uç tomurcukları vardır. Tomurcuklar üst üste binmiş 2 pulla örtülmüştür. Yapraklar sarmal dizilmiş fakat bükük iki sıralı görünür. İkincil damarlar birbirine paralel uzanır. Yapraklar kalın kimi zaman sert, mızraksı, kenarı dişli ve kılçıksı yapıda olabilir.

Kestane Üretim-Tüketim: Kestane ülkemizde en çok Aydın ilinde yetiştirilmektedir ve burdan hasat edilen kestaneler iç pazarda,dış pazarda ihracatı yapılmaktadır. Ayrıca özellikle Aydın ilinden ihraç edilen kestaneler çok kaliteli olup;Bursa ilimizde ve İzmir'in Ödemiş ilçesindeki Bozdağ dağda Kestane Şekeri adıyla bilinen bir tatlı çeşidi olarakta imal edilmektedir.Bazı çörek, kek ve pasta çeşitlerinde de kullanılmaktadır. 

Kullanımı: Kestane; eski zamanlardan beri insan beslenmesinde önemli bir yer almıştır. Araştırıcılar ilk zamanlarda Alp yöresinde yaşayan insanların 4 – 6 aylarını kestane ağırlıklı beslenme ile geçirdiklerini belirtmektedirler. Bu yörede kişi başına kestane tüketiminin yılda 150 kg dolaylarında olduğu ifade edilmektedir. Bu nedenle kestane meyvesi fakirin ekmeği, ağacı da ekmek ağacı olarak tanımlanmaktadır. 

       * Kestane, doğada tamamen doğal şartlar altında yetiştirilen, tarımsal ilaç, suni gübre kullanılmayan organik tarım ürünüdür. İçerdiği besin öğelerine ilaveten organik tarım ürünü olması nedeniyle kestane, beslenme diyetlerinde eskiden beri yer aldığı önemini günümüzde de korumaktadır. Başta Fransız mutfağı olmak üzere birçok Kuzey Yarım Küre ülkesinin mutfağında vazgeçilmez bir unsur olan kestane, etli yemeklerin hazırlanmasında, çeşitli salatalarda lezzet arttırıcı olarak yer almaktadır. Ayrıca kestane şekeri, kestane püresi, kestane ezmesi gibi çeşitli tatlılar da yapılmakta ve bu ürünler tek başına tüketilebildiği gibi pastalarda da kullanılmaktadırlar. Kestaneler öğütüldüğünde, badem ve fındıktaki gibi yağlı bir yapı yerine güzel ve tatlı bir un haline gelir.Bazı araştırmacılar inek sütündeki süt şekeri laktozun çocuklar için alerjik etkisi nedeniyle çocuklara uygun tatlı ve çorbaların hazırlanmasında kestane ununun alternatif bir ürün olabileceğine dikkati çekmektedirler. Kestane unu ayrıca, sütlü puding türü ürünlerde, ekmek yapımında, flakes ( corn flakes) türü ürünlerin hazırlanmasında kullanılmaktadır. 

      * Yenebilir nitelikteki taze kestane başta nişasta ve çeşitli şekerler olmak üzere iyi kalitede sindirilebilen lifli maddeler, protein, düşük oranda yağ, çeşitli mineral maddeler, B1, B2 ve C vitaminlerini içermektedir. 100 gram yenebilir kestane ortalama olarak 160 kcal enerji sağlamaktadır.

      * Kestane, doyurucu özelliğine paralel olarak insanların beslenmesine katkı sağlayan bir çok besin öğelerine sahiptir. 

      * 100 gr taze kestanenin (yenebilir

         kısmı) besin öğeleri :

      * Kalori ( kcal) : 160

      * Karbonhidrat (g) : 34

      * Şeker (g) : 9,6

      * Protein (g) : 3,2

      * Yağ (g) : 1,8

      * Sodyum (mg) : 9

      * Potasyum (mg) : 395 

      * Kestanenin besin öğeleri kestane türüne, çeşidine, yetiştiği ekolojik şartlara göre değiştiği gibi uygulanan işleme teknolojilerine göre de değişikliklere uğramaktadır. Örneğin kestane haşlandığı zaman nem oranı yükselmekte ve toplam enerji değeri % 25 oranında azalarak 120 kcal ‘ e düşmektedir. Haşlama esnasında nişasta bileşimi değişmekte ayrıca potasyum ve sodyum miktarları azalırken kalsiyum miktarında değişiklik görülmemektedir. 

      * Kavrulduğu takdirde nem oranı % 20 dolaylarında azalırken, şeker miktarı % 25 oranında artmakta ve enerji değeri 200 kcal olmaktadır. 

      * Kestane kurutulduğunda raf ömrü uzamakta, besin öğelerinde artışlar görülmektedir. 

NARENCİYE 

Turunçgiller, turunç, portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi ekonomik değeri yüksek olan Citrus cinsi meyve ağacı türlerini de içine alan bir bitki topluluğudur.

Yetiştiği Yerler: Vatanı Çin ve Hindistan olan, fakat bugün hemen hemen ılıman iklime sahip bütün memleketlerde kültür şekilleri yetiştirilen, yaprak dökmeyen, uçucu yağ taşıyan küçük ağaçlar. Yaprakları tam, yumurtamımsı, parlak ve derimsidir. Çanak ve taç yaprakları beş parçalıdır. Taç yaprakları etli, beyaz veya pembe olup, hoş kokuludur. Meyve sarı ve turuncu renkli, çok gözlü ve etlidir. 

       * Türkiye'de güney ve güneybatı Anadolu ile kuzeydoğu Akdeniz bölgeleri. 

Kullanıldığı Yerler : Bu bitkilerin meyvelerinden gıda olarak faydalanıldığı gibi, meyve kabuklarından, yapraklarından veya çiçeklerden, parfümeride koku ve lezzet vermekte kullanılan uçucu yağlar da elde edilir. Citrus, deodorant ve göz kremleri karışımlarında da kullanılmaktadır. 

ÇİLEK 

Çilek Yetiştiriciliği: Üzümsü meyveler grubuna giren türlerden en önemlisidir. Çilek meyvesi gerçek bir meyve olmayıp yenen kısmı 40-60 kadar pistilin birleştiği çiçek tablasıdır. 

     * Çilek yüzeysel kök yapan otsu bir bitkidir. Kökler iyi drene edillmiş (süzek) topraklarda 60-70 cm’ ye kadar iner. Ağır topraklarda ise kökler yatay büyür. 

     * Çileğin kök gövdesi ya da taç kısmı çok kısalmış bir gövdedir. 

     * Çilek yaprakları 2/5 düzeninde spiral olarak dizilmiştir. İlkbaharda havalar ısınınca patlayan embriyonik yapraklar 2-3 hafta sonra tam büyüklüğe erişir. Her yaprağın 1-3 ay ömrü vardır. 

     * Çilekte çiçekler salkım şeklindedir. Buna değişmiş gövde de denilebilir. Çilekte iyi tozlanma gereklidir. İyi tozlanmamış meyvelerde şekil bozukluğu olur. Tozlanmadan sonra meyve genelde 30-35 günde olgunlaşır. 

Çileğin Faydaları : Bol miktarda A, B ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor gibi mineral maddeler içeren çilek, kansere karşı da önemli bir kalkan.

     * Uzmanlara göre çilek; kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler taşıyor. Bağışıklığı güçlendiren ve besin değeri yüksek olan çilek; çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkiye de sahip. 

     * Çileğin diğer faydaları şöyle sıralanabilir: Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi var. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Ancak çok güçlü bir besin olduğu için bazen alerjiye neden olabilir. 

ECONOMY

The industry of the town is based on agriculture.These are olive oil mills,cotton ginning factories,waxing and packing the agricultural products and fig enterprises. 

The main products which are grown in the district are  olives, chestnuts, figs, grapes, citrus fruits, cotton and strawberries which feature Mediterranean and Aegean Region.  

OLIVE 

Morphological Features:Olive is a kind of leafy evergreen tree which can grow up to 10 metres tall ,and branched,broad-crested .Its body is large,curved and gnarled.When it grows older,its smooth gray bark cracks.The crown of the tree expands every year aproximately one height of humanbeing.It is long lasting tree and can live up to 2000 years.The crown is open and symmetric  in fertile lands,it is more dense and round in unproductive lands.Its shoots are gray and thorns,and almost three -cornered.  

 * Lanceolate, very short-stalked, leathery leaves are  arranged in opposite pairs of the sprouts.The leaves are simple ,full face towards the bottom edges ,and the edges are slightly curved.The lenght of the leaf is 20-86 mm,and the width is 5-17 mm.There is a outgrowth at the tip of leaves.The upper side of the leaf is dark gray-green and hairless,and the bottom side is covered with white silky hairy  and bluish-silvery color.

  * Towards the end of the spring,there are small,whitish-yellow,fragrant flowers which bloom with thin racemes at the end of the leaves.The flowers which are fertilized by  pollens  carried with the winds ,give oily and succulent  fruits.The fruit become green at first,then  become glossy black after the ripenning of the fruit.There is a hard core in the succulent fruit.This tree is valuable because of the oil which is obtained from the succulent fruit and hard core.The tree  has also very  imposing and aesthetic view.Its wood is highly resistant to rot. 

Usage : There are resin,organic acids,tanin,essential oils in the olive leaves.Leaves and the bole barks are used as an appetizer,diuretic and fever reducer in the %5 tea form(infusion)It is not only known as it is used for diabetes, but also known as tension regulator.It is used for dermocosmetic purposes.Olive oil shampoos prevent hair loss,it provides longer hair,it helps to repair the hair skin lesions and it prevents the formation of dandruff.Olive oil,liquid soap,shower gel,solid soap,baby shampoo protect skin against negative external influences.By delaying the aging of the skin,it prevents the formation of the wrinkles.Olive is the symbol of the resistance.As the natural olive oil dermo cosmetic products don’t leave chemical residues on the skin,their using is increasing day by day in the world.It has been the source of health and beauty of Mediterranean and Aegean for centuries.In the sacred texts ,it was stated as a source of healing. 

In the world of olive producing countries,according to the amount of the trees, Turkey is the fourth,according to the area ,it is the sixth.It contributes % 8 of olive oil production in the world,in the production of the table olives it comes after Spain as the 2nd,in the consumption of it,it is the 1st.According to the presence of trees, Marmara Region is determined to be %10 of the share.There are olives intensively  in Aydın,Ayvalık,Edremit Bay,Gemlik,Yalova.

Olives are converted to the olive oil in the factories by processing. 

Olıve In Economy Of Turkey : Olive production in Turkey  performed in Aegean, Marmara, Mediterranean and Southeastern Anatolia Region.In one quarter of 35 provinces in which olives are grown ,crops of trees are below the average of Turkey. 

Benefits : Nutritional value of the food is very high.There are plenty of vegetable protein,fat,A,C,E vitamins,calcium,phosphorus,sulfur,chlorine,magnesium minerals .The olive is very beneficial for cardiovascular health,and it reduces the effects of aging.When it is used for dermocosmetic purposes ,it gives the beauty to the skin.It prevents hair loss and dandruff, it strengthens the hair.It removes the wrinkles.It reduces the potential adverse effects  of chemicals in make-up.It helps to prevent the formation of skin diseases. 

FIG 

It is(ficus carica) a kind of  plant species of tree or shrub and fruit of these species (from Turkey to Afghanistan)and its native is to the eastern Mediterranean and southwestern Asia. 

      * Fig(ficus) is the only plant which gives the fruit which contains commercially importance in 800 or more species of mullberry (moraceae).Trees are divided into male and female,male and female organs in the same tree aren’t available.The fruits of the female trees are large and more; the fruits of  male trees are less and small it doesn’t taste as delicious as the fruits of female trees but it is necessary for pollination.Usually only one male tree is planted near the female trees  for pollination .The pollination of the fig flowers are occured by fig wasps.It is called fig cafrification. 

     * The nutritional value of the fruits are high.30,40 % of the fruit combination is sugar and A,B,C vitamins.The infusion of the fruits is laxative that can be used especially for children.The milk on the leaves are known as fig milk and people use it against warts.The fresh leaves of this species have  been used in the treatment of wounds as a folk remedy. 

     * According to the data from the  FAO in 2005, 1.057 million  ton figs were produced in the world,Turkey is the first producer in the world with 280.000 ton of figs.Egypt is the second with 170.000 ton figs  and the other Mediterranean countries  are follow them.It is one of the main  products  for foreign sales.It is at the forefront of the agriculture in Aegean Region.It is grown the most  in Aydın region of Turkey. 

CHESTNUT 

Morphological  Features: It is forest trees which is sometimes the form of shrub and deciduous.The tree barks are cracked.There are the buds below the leaves and also deceptive buds at the end .Buds are covered by overlapping two thrichomes.The leaves appear in spiral arrangment but bent double forms.Secondary veins extend parallel to each other.The leaves are thick,sometimes hard,lanceolate, can  be designed jagged and spineless. 

Chestnust production and consumption: Chestnut is grown the most amount  in the province of Aydın in Turkey and the chestnut which are harvested here are sold in domestic market and also exported to foreign markets.In addition ,chestnut especially exported from Aydın has very  high quality.It is also made as a kind of sweet which is called Candied Chestnut in Bursa and Odemis Bozdag.It is also used in cakes,pastries,some donuts. 

Usage : Chestnut has an important situation in the human diet since ancient times.Researchers indicates that people living in the Alphin region in the first times had chestnut nutrition diet between the 4th and 6th months of the year.In this region, the consumption of the chestnuts per person per a year was  around 150 kg.For this reason, chestnut fruit is defined as the poor’s bread and the tree is defined as bread tree. 

     * Chestnut is grown under completely natural conditions,and organic agriculture product which isn’t used any agricultural chemicals,fertilizers.In addition to contained nutrients,due to organic agricultural products it stil preserves the importance in nutrition  diet nowadays and since the past .Chestnut which is an dispensable element in the kitchen in many Northen Hemisphere countries especially in French cuisine is used in the preparation of meat dishes,various salad as a flavor enhancer.Besides,the desserts such as chestnut pure,candied chestnut  are made ,and these desserts can be  consumed with cake.When the chestnut gringed ,it becomes beautiful and sweet flour unlike the almond and hazelnut.Due to the allergic effects of lactose in the milk for the children ,some researchers attract attention to chestnut flour as an alternative product in the preparation of the soup and sweet.Chestnut flour is also used in the preparation of puding with milk products,making bread,flakes(cornflakes). 

    * Fresh chestnut  which can be eaten includes starch,various sugar,good quality digestable  dietary fibers,protein,low fat,various mineral,B1,B2 and C vitamins.An average of 100 grams chestnut provides 160 kcal of energy. 

    * Chestnut ,in parallel with satiating characteristic has a lot of nutrients that contribute to human nutrition.

The food items of 100 gr fresh chestnut (portion): 

    * Calories (kcal): 160

    * Carbohydrate (g): 34

    * Sugar (g): 9.6

    * Protein (g): 3.2

    * Fat (g): 1.8

    * Sodium (mg): 9

    * Potassium (mg):395 

  - Not only the food items of the chestnut varies according to its ecological conditions,species,types,but also it changes according to the applied processing technologies. 

      *   For example,when the chestnut is boiled , its  humidity rate increases,the total energy value increases %25 and falls to 120 kcal.The starch composition ranges during  boiling and it is observed that the amount of potassium and sodium decrease but the amount of calcium doesn’t change. 

      *  If it roasts, the humidity rate decrease by around %25,the amount of sugar increases by %25 and its energy value is around 200 kcal. 

      *  When the chestnut is dried,its shelflife is prolonged,and food items increase. 

CITRUS 

Citrus is a plant community types which have high economic value and include citrus fruits, citrus, orange, tangerine, garefruit, lemon. 

The area of cultivation: Their homeland is China and India,but it is grown in almost all countries ,they are small trees which is grown in different cultural patterns  in almost all countries in temperate climates and is evergreen and has essential oils.The leaves are full, bright ,egg shaped,like leather.Their pots and petals leaves  have five pieces.Petal leaves are pink or white and fragrant.The fruit is yellow and orange –coloured ,succulent,multi-part. 

     * It is grown in Northeastern part of Mediterranean Region,Southern and southwesternAnatolia in Turkey.  

Where to Use: These plants are benefited from the fruits as food , are obtained essential oils from the leaves,flowers,peel of fruit to give the fragrance and flavor in perfumery.Citrus is also used in the mixtures of deodorant,eye creams.

STRAWBERRY 

Strawberry Cultivation: It is the most important species in the group of berries.Strawberrry fruit is not real fruit, the eaten part of it is perianth of flower which are combined with 40-60 pistils. 

    * Strawberry is herbeaceous plant has a shallow root.The roots in well dreined soils (drained)go down  60-70 cm.In hard soils the roots grow horizontally. 

    * Strawberry root or petal portion of the body is a very shortened trunk. 

   * Strawberry leaves are arranged in 2/5 spiral arrangement.The embryonic leaves exploding when the weather warms in spring reach its full size after 2-3 weeks.Each leaf has a life period of 1-3 months. 

   * The flowers in the form of strawberry is like bunch.This  can be called changed trunk.Good pollination is necessary for the good  strawberry.There are deformed fruits if the pollination is not good.Fruit usually ripens in 30-35 days after the pollination.

Benefits of the strawberry: Strawberries which contain plenty of A,B,C vitamins and calcium, minerals like iron, phosphorus are  important preventive against the cancer.

   * According to the experts ,strawberry has progression of cancer-preventive properties and protective qualities.Strawberry which strengthens immunity and has high nutritional value ,have the form of lethal effect against some viruses such as polio,oral and skin wounds.

   * Other benefits of the strawberries are as follows:It is good for acne and acne skin.It has the effect of reducing the pain of rheumatism and gout and diuretic,It strentghen the nerves,reduces the fever and intestinal worm.However,sometimes it causes food allergy because it is  a very strong food.

 

BELEDİYE OTELİMİZ

Belediye Otelimiz
Sultanhisar ilçesi Atça mahallesi karayolu üzeri BP akaryakıt istasyonu yanında, güler yüzlü personeli, uygun fiyatlı, hijyenik ve kusursuz hizmet anlayışı ile yılın her mevsiminde hizmet vermeye başlamıştır.
Adres: Atça BP Akaryakıt istasyonu yanı Sultanhisar, Aydın / TÜRKİYE
Telefon: 0 (256) 356 40 40

ONLİNE İŞLEMLER