MB Holding'e Teşekkür

Sultanhisar Belediye Başkanımız Osman YILDIRIMKAYA, Aydın'ın Jeotermal enerji yatırım devlerinden biri olan MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem BALAT'ı ziyaret ederek teşekkür belgesi takdim etti.

Başkan YILDIRIMKAYA: "MTA Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale sonucunda, MB Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Muharrem BALAT tarafından Aydınımız Sultanhisar ve Köşk ilçe sınırları içerisinde jeotermal saha çalışmaları başlatılmıştı. Yaklaşık 20 sondaj kuyusu ve 5 adet reenjeksiyon kuyularından elde edilen sıcak su sayesinde bölgemize kazandırmış olduğu Dora 1-2-3 ve 4 elektrik santrallerinden 70 mw (megavat) elektrik üretmeyi başararak, hem sanayi ve tarım alanlarında hem de istihdam sağlayarak ülkemize ve Aydınımıza çok değerli katkıları olmuştur.

Sayın Balat, sağladığı katkıların yanı sıra tesislerinde reenjeksiyon sistemini kullanarak, yani atık suyun çevreye zarar vermesini önlemek maksadıyla yeraltına geri gönderilmesi için kuyular açarak geri dönüşüm sağlıyor. Bu sayede çevreye olan duyarlılığı ile de örnek bir iş adamı olduğunu bizlere kanıtlıyor, bu çok daha önemli. Ayrıca şuan sağlanan jeotermal ısıtma ile yaklaşık 80-100 dekar alanda domates seracılığı yapılmakta. Buda tarım alanında üretim ve istihdam demektir ki Sayın Muharrem Bey yatırımlarına devam ettiği sürece seracılık alanında daha da gelişerek ilçemiz, akabinde de Aydınımız büyümeye devam edecektir.

Bu nedenle çok değerli büyüğümüz, işadamı Sayın Muharrem BALAT Bey'e bölgemize yapmış olduğu yatırımlar ve akabinde sağladığı faydalar için Aydın'da bulunan firma merkezinde ziyaret edip Sultanhisar Belediyesi olarak teşekkür belgemizi kendilerine bizzat takdim ettik. Salavatlı mahallemize tarım ve sanayinin yanında termal tatil köyü ile projelerin olduğunu öğrendik. Şahsım ile ilçem adına kendilerine minnettar olduğumu ve ilçemize katkılarını her zaman beklediğimizi bir kez daha belirtmek isterim" dedi.