MALGAÇ KÖPRÜSÜ KUVAY-İ MİLLİYE DİRENİŞİ 103. YILINDA ANILDI

Yörük Ali Efe ve kızanlarının başlattığı ve Yunan işgaline karşı ilk örgütlü direniş olan "Malgaç Köprüsü Kuvay-i Milliye Direnişi"nin 103. Yıldönümü nedeniyle Sultanhisar’da bulunan Malgaç Baskını Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; Yörük Ali Efe torunu emekli Vali Sn. Kayhan KAVAS, İlçemiz Kaymakamı Bahadır GÜNEŞ, Belediye Başkanımız Osman YILDIRIMKAYA, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran ERDEN, İlçemiz eski Belediye Başkanı Remzi EKİCİ, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet GÖKHAN, İlçe Emniyet Amiri İbrahim YÖRÜK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç GÜNER, İlçe Gençlik Hiz. ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin YAĞCI, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ve halk katıldı.

Protokol konuşmaları, şiirlerin okunması, Yasin-i Şerif okunması, resim, şiir, kompozisyon yarışması ödül töreni ve Gocabeşli Folklör grubu zeybek gösterisinin ardından verilen ikram ile program son buldu.

Haber Tarihi: 16.06.2022