MALGAÇ KÖPRÜSÜ KUVAY-İ MİLLİYE DİRENİŞİ 102. YILINDA ANILDI

Yörük Ali Efe ve kızanlarının başlattığı ve Yunan işgaline karşı ilk örgütlü direniş olan "Malgaç Köprüsü Kuvay-i Milliye Direnişi"nin 102. Yıldönümü nedeniyle Sultanhisar’da bulunan Malgaç Baskını Anıtı önünde tören düzenlendi. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; İlçemiz Kaymakamı Furkan ALPAY, Belediye Başkanımız Osman YILDIRIMKAYA, İlçe Emniyet Amiri Talet AFŞAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdinç GÜNER, İlçe Gençlik Hiz. ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin YAĞCI, siyasi parti ilçe başkanları ve halk katıldı. Yasin-i Şerif okunması ve Gocabeşli Folklör grubu zeybek gösterisinin ardından program son buldu.

Haber Tarihi: 16.06.2021