Malgaç Baskını 97. Yıl Töreni

97 yıl önce Yörük Ali Efe ve kızanlarının başlattığı ve Yunan işgaline ilk direnişin simgesi olan Malgaç Baskını, Sultanhisar’da bulunan Malgaç Baskını Anıtı önünde törenle anıldı. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; Sultanhisar Kaymakamı Suat DEMİRCİ, Garnizon Komutanı Mehmet GÖKHAN, Belediye Başkanı Osman YILDIRIMKAYA, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Sultanhisar Kaymakamı Suat DEMİRCİ ve Belediye Başkanı Osman YILDIRIMKAYA’nın konuşmalarının ardından kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Gocabeşli halkoyunları ekibinin gösterilerinin ardından tören sona erdi.