Malgaç Baskını 96. Yıl Töreni

96 yıl önce Yörük Ali Efe ve kızanlarının başlattığı ve Yunan işgaline ilk direnişin simgesi olan Malgaç Baskını, Sultanhisar’da bulunan Malgaç Baskını Anıtı önünde törenle anıldı. Törene; Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Emniyet Amiri Metin Kaya ve halk katıldı.

Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya’nın konuşmalarının ardından kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Halkoyunları gösterileri ve ikramın ardından tören sona erdi.