BUGÜN 31 MAYIS DÜNYA TÜTÜNSÜZ GÜNÜ

Tütün kullanımının sağlığa zararları konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve toplumsal bilinç ile farkındalık oluşturmak amacıyla 1987 yılından bu yana tüm dünyada "31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü" olarak kutlanmakta ve sigara kullanan kişilerin 24 saat süreyle sigarayı bırakmaları teşvik edilmektedir.

İlçemiz Cumhuriyet meydanında da Tütünsüz Günü nedeniyle Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kurulan standı ziyaret eden Belediye Başkanımız Osman YILDIRIMKAYA görevli memurlara iyi çalışmalar dileyerek sigarayı bırakma nedenlerini paylaştı. Görevliler tarafından vatandaşlara broşür dağıtımı yapılarak sigaranın zararları konusunda bilgilendirilmeleri sağlandı.

Haber Tarihi: 31.05.2017