Aydın Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Nysa'da Yapıldı

Aydın´ın tarihini tanıtmak ve tarihine sahip çıkmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısını 1800 yıllık Sultanhisar NYSA Antik Kenti Bouletion Meclis salonunda (Yaşlılar Meclis Salonu) yaptı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın´ın kültürüne sahip çıktıklarını söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısına Meclis üyelerinin yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Mehmet Fatih Atay, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Başkanı Adnan Bosnalı, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Sivil Toplum kuruluşları, temsilcileri ve vatandaşların da ilgi gösterdiği meclis toplantısı 700 kişilik antik Bouletion Meclis Salonu´nda yapıldı.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Nysa antik kenti ilimizin en önemli antik kentlerinden ve kültürel miraslarından birisidir. Büyükşehrimizin ev sahipliğinde bugün meclis toplantımızı burada gerçekleştiriyoruz. Bu toplantımız 1800 yıl sonra tarihi bir anlam ifade etmektedir. 1800 yıl önce bu meclis salonunda Nysa kentinin kültürel ve siyasi toplantıları yapılmaktaydı. Kazı çalışmaları Aydın Arkeoloji Müzesi başkanlığında Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner başkanlığında yapılmaktadır. Bizim burada toplantı yapmamızın amacı Nysa antik kentinin tarihsel zenginliğine dikkat çekmektir.  Kentimizde sadece Nysa yok. Diğer ören yerlerinde de uygun görülürse bu toplantıları devam ettirebiliriz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığındaki toplantıda gündemde yer alan 21 madde ilgili komisyonlara havale edildi. Gündem dışı maddelerde yapılan oylama ile gündeme alınarak oylandı. Tüm gündem maddeleri oy birliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.